Hoppa till sidans innehåll

Kursbeskrivning - Bugg


Buggkurs för gammal och ung, stel som rörlig. Medan du rör din kropp och tränar lär du dig grunderna för den bugg som dansas på de flesta dansgolv. Här övar du upp konditionen och har roligt tillsammans med oss. Förmodligen kan du inte hitta en roligare träningsform om du gillar att dansa!

Vilken nivå passar mig?
Om du är osäker på vilken av våra buggkurser du ska välja så framgår här en kort beskrivning av vad man kan inberäkna i de olika stegen.
När du har gått ett steg eller har motsvarande förkunskaper, kan du fortsätta på nästa steg. Du kan alltid diskutera med någon av våra instruktörer för att få råd. Du kan gå samma kurs mer än en gång om du vill träna mer i ett steg.


Grundkurs, 10 ggr a´1,5 timme
Grundkursen är till för dig som vill lära dig bugga och ha rolig stund i gemenskap. Kursen är till för att sätta grunder för buggen. Här lär vi ut den inom buggen senaste förningstekniken i kombination med medryckande musik och 100 % dansglädje. Kursen varvas med en blandning av teknik och turer, så att du får en bra grund i din bugg. Det viktigaste målet med denna grundkurs är dock att du får en positiv känsla av att lära dig dansa. Så tveka inte att anmäla dig, alla kan
lära sig att bugga!
Buggens grunder:
Förning (Tryck och drag), Bounce (takt) och Grundsteg. Förningstekniken brukar
gå under benämningen ”Åhej-tekniken” vilken är den senaste förningen inom
buggen.

Denna kurs är till för dig som aldrig tagit ett buggsteg tidigare, men även till dig som kan bugga men som inte buggat på länge.


Fortsättning 1, 10 ggr a´1,5 timme
När grunderna sitter är det dags att börja på fortsättningskurs 1, där du fortsätter att bygga vidare på dina grunder. Här introduceras några nya turer och andra teknikövningar för att du ska kunna vässa dina buggkunskaper. Dansglädjen står såklart i centrum och du får ännu mer uppleva hur roligt det är att dansa! Här lär du dig även att sätta samman turer.

Kursen är till för dig som har gått Grundkursen.

 

Fortsättning 2, 10 ggr a´1,5 timme
För dig som vill fortsätta utveckla ditt intresse för dansen bugg. Vi fortsätter träna de viktiga grunderna, men lägger fokus på att lägga till fler figurer och lära olika kombinationer på dessa. Vi utvecklar sättet att röra sig till musiken s.k. ”musikanpassning”. Och fortsätter såklart i dansglädjens tecken! 

Kursen är till för dig som nyligt gått Grundkursen och Fortsättning 1.

 

Fortsättning 3, 10 ggr a´1,5 timme
Snäppet mer avancerat än fortsättningskurs 2. För dig som vill fortsätta utveckla ditt intresse för bugg. Vi fortsätter att öva de viktiga grunderna men lägger också ett stort fokus på att lära oss fler turer och olika kombinationer på dessa. Vi utvecklar sättet att röra sig till musiken. Nu vill du bygga på med stil och elegans. Det kanske inte är så många nya turer men din stil, teknik och hur du för dig på dansbanan finslipas. Kort sagt, det ser snyggt ut när du dansar!

Denna kurs är du välkommen att fortsätta dansa i så länge du vill :-)

Uppdaterad: 27 NOV 2016 14:34 Skribent: Gunilla Zetterberg

 

 

sponsorhuset_150x56

När du ändå handlar på nätet - handla här och stöd Föreningen JoyDancers!

Du behöver göra 5 enkla steg innan du shoppar!

 

Vi tar emot Min Friskvård

 

Actiway Friskvårdsbidrag

 

SVEA_Splash_Red

Bäste supporter! Välj oss nästa gång du spelar på Svenska Spel!

 

Facebook_hela_ordet

Vi finns på facebook!

 

 

Postadress:
Föreningen JoyDancers Sundsvall - Danssport
c/o Yvonne Birberg, Framnäsgatan 4
86132 Timrå

Besöksadress:
Vivansborg, Nygatan 99
86133 Timrå

Kontakt:
Tel: +46705305275
E-post: This is a mailto link

Se all info